Tramp: Golanska visoravan je izraelska

Izvor: Mondo, 21.Mar.2019, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Golanska visoravan je izraelska

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donad Tramp poručio je danas da je vreme da se Izraelu prizna suverenitet nad Golanskom visoravni.

Foto: Tanjug/AP Photo/Susan Walsh Donald Tramp

Posle 52 godine važno je da SAD priznaju kontrolu Izraela u oblasti koja za njega ima kritični strateški i bezbednosni značaj, a značajna je i za stabilnost regiona, napisao je Tramp na Twitteru, prenosi AP.

After 52 years it is time for the United States to fully >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << recognize Israel’s Sovereignty over the Golan Heights, which is of critical strategic and security importance to the State of Israel and Regional Stability!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 21, 2019

Njegova poruka došla je u trenutku kada je američki državni sekretar Majk Pompeo stigao u posetu Izraelu. On, međutim, nije želeo da komentariše Trampovu izjavu.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu optužio je Iran da pokušava da stvori terorističku mrežu koja bi ugrožavala Izrael sa Golanske visoravni i to je iskoristio da ponovi da mu je cilj da međunarodna zajednica Tel Avivu prizna suverenitit nad tom teritorijom.

Izrael je zauzeo Golansku visoravan u šestodnevnom ratu 1967. godine.

Raketama na Damask! (FOTO, VIDEO)!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.