Tramp: Vreme da se prizna suverenitet Izraela nad Golanom

Izvor: B92, 21.Mar.2019, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Vreme da se prizna suverenitet Izraela nad Golanom

Vašington -- Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je vreme da se prizna suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni.

To je teritorija koju je je ova zemlja osvojila od Sirije nakon Šestodnevnog rata 1967. godine i potom je anektirala.

"Posle 52 godine vreme je da Sjedinjene Američke Države u potpunosti priznaju izraelski suverenitet nad Golanskom visoravni, što je od ključnog strateškog i bezbednosnog značaja za državu Izrael i regionalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stabilnost!”, napisao je Tramp na svom Tviter nalogu, prenosi Rojters.

Šestodnevni rat, Arapsko-izraelski rat 1967. poznat i kao Junski rat, vođen je između Izraela, s jedne strane, i Egipta, Jordana i Sirije, s druge strane.

Na kraju rata, Izrael je kontrolisao Pojas Gaze, Sinajsko poluostrvo, Zapadnu obalu i Golansku visoravan.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: Priznati suverentitet Izraela nad Golandskom visoravni

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Mar.2019

Američki predsednik Donald Tramp smatra da je vreme da se prizna suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni, teritorijom koju je Izrael oduzeo od Sirije tokom Bliskoistočnog rata 1967. godine. "Nakon 52 godina vreme je da SAD u potpunosti priznaju pravo i suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Tramp: Vreme da se prizna suverenitet Izraela nad Golanom

Izvor: RTS, 21.Mar.2019

Predsednik SAD Donald Tramp navodi da je vreme da se prizna suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni, teritorijom koju je ova zemlja osvojila od Sirije nakon Šestodnevnog rata 1967. godine i potom je anektirala. . "Posle...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.