Izvor: RTS, 14.Apr.2021, 08:49

Tragedija u Nigeru, najmanje dvadesetoro dece stradalo u požaru

Najmanje dvadesetoro dece, uglavnom predškolskog uzrasta, izgubilo je život u požaru u školi, u siromašnom naselju u Nigeru.
Rojters prenosi da je načelnik vatrogasne službe Bako Boubakar potvrdio da ima 20 mrtvih, od kojih su većina deca. Naveo je i da uzrok požara za sada nije poznat. 
Škola, koja se nalazi u naselju Pajs Bas ima oko 800 učenika, uključujući i decu iz vrtića. Deca su zbog vatre ostala zarobljena u učionici od trske.
Kako prenosi Rojters, najverovatnije je da je vatra izbila kod školske kapije, pa su mnogi učenici ostali zarobljeni ili su morali da preskaču zid.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠKOLA IZGORELA DO TEMELJA: Plamen odneo živote najmanje 20 deteta, nacija zavijena u crno (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2021

Vatra je najverovatnije izbila kod školske kapije..Najmanje 20 dece, uglavnom predškolskog uzrasta, nastradalo je u požaru koji je izbio u jednoj školi u siromašnom naselju u Nigeru...- Ima 20 mrtvih, od kojih su većina mala deca - rekao je načelnik vatrogasne službe Bako Boubakar, navodeći...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.