Tornada i nevrijeme u SAD: Tri žrtve, oštećene desetine kuća

Izvor: VOA, 26.Jun.2023, 17:06

Tornada i nevrijeme u SAD: Tri žrtve, oštećene desetine kuća

Jedna osoba je poginula kada je tornado pogodio kuću u Indijani, dok su dvije osobe stradale u Arkanzasu nakon što je stablo palo na njihovu kuću, u nevremenu koje je zahvatilo više američkih država. Tornado, koji je u nedelju pogodio kuću, bio je dio olujnog sistema koji je zahvatio okrug Martin u Indijani, prenijeli su lokalni mediji. Direktor hitnih službi za taj okrug Kameron Vulf rekao je da je povrijeđeni partner žrtve prebačen u bolnicu. Par je živio u dvospratnoj kolibi koja je uništena u oluji. "Šteta je rasprostranjena", rekao je Vulf za PBS i dodao da je uglavnom pričinjena u seoskom području, i da gradovi nisu teško pogođeni u nevremenu. Tornado je takođe pogodio okrug Džonson, južno od Indijanapolisa, a najmanje 75 kuća je oštećeno u mjestima Grinvud i Bargersvil, saopštile su vlasti. Vatrogasna služba saopštila je da je po dobijenoj prijavi o srušenoj građevinskoj strukturi u tornadu u okrugu Džonson, pokrenula operaciju potrage i spasavanja, ali da nije bilo žrtava. Pogođeni domovi će biti bez struje više dana, navele su lokalne vlasti. U toku je procjena štete u više okruga u Indijani, saopštila je Nacionalna meteorološka služba. U centralnom dijelu te američke države otvorena su skloništa za one čije su kuće oštećene ili uništene. U Arkanzasu, kancelarija šerifa je saopštila da su dvije osobe poginule, a jedna povrijeđena u nedelju veče u mjestu Karlajl kada je stablo palo na njihovu kuću, prenijeli su lokalni mediji. Zbog nevremena na srednjem zapadu i jugu, oko pola miliona mušterija je bez struje.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Snažno nevreme pogodilo delove SAD: U Indijani poginula najmanje jedna osoba

Izvor: Piplmetar.rs, 26.Jun.2023

U centralnoj Indijani postavljena su skloništa za hitne slučajeve za one čiji su domovi oštećeni i uništeni .. Foto: Tanjug/AP. .. Najmanje jedna osoba je stradala, a desetine kuća su oštećene u udaru tornada na srednjem zapadu i jugu Sjedinjenih Američkih Država.. Nacionalna...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.