Toplotni talas u Francuskoj povećao smrtnost

Izvor: Večernje novosti, 08.Sep.2019, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplotni talas u Francuskoj povećao smrtnost

Toplotni talasi koji su u junu i julu zahvatili Francusku izazvali su oko 1.500 smrtnih slučajeva više nego što je to uobičajeno u tom periodu Toplotni talasi koji su u junu i julu zahvatili Francusku izazvali su oko 1.500 smrtnih slučajeva više nego što je to uobičajeno u tom periodu.Ipak, ta je brojka mnogo niža nego u letnjem periodu 2003. godine, podaci su Ministarstva zdravlja.Ukupno 1.465 ljudi više nego inače umrlo je tokom vrućina u junu i julu, što je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << proseku povećanje smrtnosti za oko 9 odsto u tom periodu.PROČITAJTE I: ALARMANTNO STANjE: Seliće se milijardu ljudi!''''Toplotni talas iz 2003. godine trajao je 20 dana. Ove godine smo imali 18 dana, u dva talasa, i uspeli smo da smanjimo smrtnost zahvaljujuc?i preventivnim merama'''', rekla je Agnes Buzin, a prenosi Rojters.Najviša temperatura u Francuskoj ovog leta bila je 46 stepeni i zabeležena je 28. juna u selima na jugu Francuske.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

TEMPERATURA OD 46 STEPENI Povećan broj smrtnih slučajeva zbog vrućina u Francuskoj

Izvor: Blic, 08.Sep.2019

U Francuskoj je u junu i julu broj smrtnih slučajeva usled visoke temperature povećan za 1.465, odnosno 9,1 odsto u odnosu na prosek u tom periodu, rekla je danas francuski ministar zdravlja Anjes Buzin.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.