Izvor: RuskaRec.ru, 12.Jul.2017, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Tomsk” uspešno lansirao krstareću raketu „Granit” sa pozicije pod vodom

Posada nuklearne podmornice „Tomsk” na manevrima je izvela uspešno gađanje krstarećom raketom „Granit” na kopnene ciljeve na ostrvu Kura na Kamčatki, saopštila je pres-služba Istočnog vojnog okruga za Tihookeansku flotu.
„Smolensk” ispalio krstareću raketu iz pozicije pod vodom
Kako je saopštio načelnik odeljenja za informisanje Vladimir Matvejev, prilikom gađanja podmornica se nalazila pod vodom u Ohotskom moru. Krstareća raketa „Granit” imala je za cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << metu na poligonu Kura.
„Posada nuklearne podmornice Tihookeanske flote ’Tomsk’ je tokom planiranih zadataka u moru uspešno lansirala krstareću raketu gađajući cilj na obali”, rekao je Matvejev, prenosi „Vzglяd”.  
Objavljen snimak ispaljivanja „Bulave” sa „Jurija Dolgorukog”​
Kako je izjavio izvor, osim gađanja, posada podmornice je uvežbavala prikriveno kretanje uoči napada i povlačenje sa borbenog položaja posle gađanja.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Atomska podmornica „Tomsk“ izvela uspešno gađanje krstarećom raketom „granit

Izvor: Vostok.rs, 12.Jul.2017

Za vreme vojnih vežbi, posada atomske podmornice „Tomsk“ izvela je uspešno gađanje krstarećom raketom „granit“ po meti koja se nalazila na obali, saopštila je pres-služba Istočnog vojnog okruga za Tihookeansku flotu.. . . . . Kako je saopštio portparol Istočnog vojnog okruga...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.