Todorić izneo odbranu, sud razmatrao žalbe na pritvor

Izvor: N1 televizija, 14.Nov.2018, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorić izneo odbranu, sud razmatrao žalbe na pritvor

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić pred tužiteljima zagrebačkog Županijskog državnog tužilaštva iznosio je svoju odbranu više od tri sata. Istovremeno, vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda donelo je odluku o njegovoj žalbi na istražni zatvor gde je smešten prošle nedelje nakon izručenja Hrvatskoj.

Nakon trosatnog ispitivanja bivši vlasnik Agrokora vraćen je u zatvor u Remetincu.

U tužilaštvo na Selskoj cesti Todorić je iz Remetinca doveden >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << oko podneva, a izašao je nešto nakon 15 sati. Todorić je pred tužiocima nešto više od tri sata iznosio svoju odbranu.

Prema rečima njegovih advokat, Todorić je izneo obranu, ali nije odgovarao na pitanja tužioca iz zagrebačkog Županijskog državnog tužilaštva.

Istovremeno, tročlano vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda danas je donelo odluku o njegovoj žalbi na istražni zatvor gde je smešten prošle nedelje nakon izručenja Hrvatskoj.

Kako saznaje N1, tročlano vanraspravno veće održalo je svoju sednicu i donelo odluku o tri žalbe odbrane i tužiteljstva, a ta odluka biće objavljena najverovatnije sutra, nakon što napiše, pošalje strankama u sporu i nakon toga se može prezentovati javnosti.

Podsetimo, Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i dvanaestoro Agrokorovih menadžera i revizora, osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora.

Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicioni fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Od pokretanja istrage Todorić nije ispitan u tužiteljstvu, ali je sve sumnje u svoju krivnju odbacivao u nizu blogova koje je objavljivao iz Londona, a u kojima je među ostalim tvrdio da je žrtva političkog progona.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Todorić izneo odbranu, nije odgovarao na pitanja

Izvor: RTS, 14.Nov.2018

Bivši vlasnik kompanije "Agrokor" Ivica Todorić više od tri sata je iznosio odbranu pred tužiocima zagrebačkog Županijskog državnog tužilaštva, ali nije odgovarao na pitanja, izjavili su njegovi advokati. . "Iznosio...

Nastavak na RTS...

Todorić može iz pritvora ako uplati 7,5 miliona kuna

Izvor: B92, 15.Nov.2018, 11:13

Zagreb -- Sud doneo odluku o slučaju bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića i odredilo kauciju u visini od 7,5 miliona kuna (oko milion evra) za izlazak iz zatvora...Vanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu delimično je prihvatilo žalbu bivšeg vlasnika Agrokora i donelo odluku da se može...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.