Tim IAEA stigao u Teheran

Izvor: TvojPortal.com, 30.Jan.2012, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tim IAEA stigao u Teheran

/bizlife.rs/ Tim Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) na čelu sa zamenikom direktora Hermanom Nekerom stigao je u nedelju ujutro u Teheran kako bi se regulisalo ono što IAEA naziva "nerešenim pitanjima" u vezi sa spornim iranskim nulekarnim programom, saopštila je iranska novinska agencija Irna.


Prema izveštaju državne agencije, tim IAEA će u Iranu ostati tri dana tokom kojih će se sastati s visokom iranskim zvaničnicima.
Prema Irni, delegacija >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << IAEA će verovatno obići postrojenje Fardo na jugo-zapadu Irana gde se nalazi fabrika za obogaćivanje uranijuma.
Neker je u ponedeljak na aerodromu u Beču odakle je njegov tom od šest članova otputovao u Teheran, rekao da se "nada" da će Iran sarađivati sa IAEA na svim problemima nastalih zbog moguće vojne dimenzije njegovog nuklearnog programa.
On je dodao da sa nestrpljenjem očekuje početak dijaloga (sa iranskim zvaničnicima), koji je, kako je rekao, odavno trebalo da počne.
*izvor: Beta

svetkontrola radaTeherantim IAEAnuklearna postrojenja

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.