Tilerson: Pitanje  vremena kada će vođa ID biti ubijen

Izvor: RTS, 22.Mar.2017, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tilerson: Pitanje vremena kada će vođa ID biti ubijen

Državni sekretar SAD Reks Tilerson kaže da je pitanje vremena kada će lider Islamske države Abu Bakir el Bagdadi da bude ubijen, ističući da su svi njegovi zamenici već mrtvi.
"Svi zamenici El Bagdadija su mrtvi, uključujući i glavne planere napada u Parizu i Briselu, samo je pitanje vremena kada će i njega dočekati ista sudbina", rekao je Reks Tilerson na koalicionom samitu u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vašingtonu.

Naglasio je da će SAD povećati pritisak na Islamsku državu i Al Kaidu i raditi na uspostavljanju privremenih zona stabilnosti kako bi pomogle izbeglicama da se vrate kućama.
Obraćajući se najvišim zvaničnicima međunarodne koalicije od 68 država koje se bore protiv Islamske države u Iraku i Siriji, Tilerson nije naglasio gde SAD planiraju da uspostave privremene zone stabilnosti.
"SAD će pojačati pritisak na Islamsku državu i Al Kaidu i radićemo na tome da uspostavljamo privremene zone bezbednosti u trenucima obustave vatre, kako bi izbeglice mogle da se vrate kući", rekao je Tilerson na samitu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tilerson: Pitanje je vremena kada će Bagdadi biti ubijen

Izvor: Vostok.rs, 23.Mar.2017, 09:59

Pitanje je vremena kada će lider DAEŠ-a Abu Bak el Bagdadi da bude ubijen, rekao je danas državni sekretar SAD Reks Tilerson.. . „Svi zamenici Bagdadija su mrtvi, uključujući i glavne planere napada u Parizu i Briselu, samo je pitanje vremena kada će i njega dočekati ista sudbina“, rekao...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.