Počinje sastanak koalicije protiv ID u Vašingtonu

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Mar.2017, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje sastanak koalicije protiv ID u Vašingtonu

Ministri spoljnih poslova i visoki zvaničnici 68 zemalja članica koalicije za borbu protiv Islamske države (ID) razgovaraće danas u Vašingtonu o borbi protiv terorizma i povećanju pritiska na mrežu i ogranke ekstremista.

Američki državni sekretar Reks Tilerson biće domaćin dvodnevnog skupa, koji se organizuje radi ubrzanja međunarodnih napora protiv ekstremista u Iraku i Siriji i pripremanja terena >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << posle njihovog poraza, navodi agencija AP.

Zvaničnici, među kojima je i irački ministar spoljnih poslova, najverovatnije neće uspeti da razviju sveobuhvatnu strategiju.

Međunarodnu koaliciju za borbu protiv Islamske države formirala je u septembru 2014. administracija Baraka Obame.

Kako navodi agencija AP, sastanak pokazuje da administracija Donalda Trampa želi da sačuva lidersku ulogu SAD u toj koaliciji.

Ovo će biti prvi veći sastanak koalicije od decembra 2014. godine. Cilj je da se ubrzaju međunarodni napori da se pobedi Islamska država i da se poveća pritisak na njene mreže i ogranke. Na sastanku će se takođe razmatrati humanitarna kriza izazvana sukobom.

Islamska država je pod sve većim pritiskom u Iraku i Siriji. Snage uz podršku SAD spremaju se za ofanzivu na samoproklamovano sedište te ekstremističke organizacije u Raki u Siriji.

Pentagon je Beloj kući prošlog meseca poslao novi plan za pobedu nad Islamskom državom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje sastanak koalicije protiv IS u Vašingtonu

Izvor: Blic, 22.Mar.2017

Ministri spoljnih poslova i visoki zvaničnici 68 zemalja članica koalicije za borbu protiv Islamske države (IS) razgovaraće danas u Vašingtonu o borbi protiv terorizma i povećanju pritiska na mrežu i ogranke ekstremista...Američki državni sekretar Reks Tilerson biće domaćin dvodnevnog skupa,...

Nastavak na Blic...

Crnadak: BiH nastavlja borbu protiv terorizma

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Mar.2017

SARAJEVO - BiH nastavlja angažman i u okviru Globalne koalicije protiv svih oblika terorizma i radikalizma, posebno protiv Islamske države, rekao je danas u Vašingtonu ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak...Crnadak, na poziv američkog državnog sekretara Reksa Tilersona, učestvuje na sastanku...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.