Tereza Mej stiže u Strazbur u poslednjem pokušaju spasavanja sporazuma o Bregzitu

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Mar.2019, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereza Mej stiže u Strazbur u poslednjem pokušaju spasavanja sporazuma o Bregzitu

Britanska premijerka Tereza Mej na putu je za Strazbur na razgovore u poslednji čas sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom u pokušaju spasavanja sporazuma koji su London i Brisel postigli a o kojem sutra glasa britanski parlament koji ga je već jednom odbio, javila je agencija Frans pres.

Britanska vlada je ranije danas navela da je premijerka otputovala u Strazbur gde se očekuje tokom večeri. Pored Junkera, premijerka bi trebalo da se sastane i sa evropskim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pregovaračem za Bregzit Mišelom Barnijeom.

"Za sada ne mogu unapred da predvidim rezultat ovog osetljivog i hitnog razgovora", izjavio je britanski zvaničnik zadužen pitanja o Bregzitu Robin Voker.

Predstavnik Evropskog parlamenta u pregovorima o Bregzitu Gi Verhofstat takođe bi trebalo večeras da se sastane s britanskom premijerkom, javila je agencija AP.

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je uoči dolaska Tereze Mej u Strazbur da treba izbeći da Velika Britanija izađe iz članstva u EU bez dogovora jer će to uticati na sve građane u Uniji.

Britanski parlament sutra ponovo glasa o sporazumu o Bregzitu i ako ga poslanici ponovo odbace, u sredu će moći da glasaju za Bregzit "bez sporazuma", ili da narednog dana, u četvrtak, traže kratko produženje procesa u skadu sa članom 50 Ugovora EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tereza Mej kod Junkera, irska vlada zaseda vanredno

Izvor: B92, 11.Mar.2019

Strazbur -- Britanska premijerka Tereza Mej sastaće se u Strazburu s predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom...Ona će sa njim razgovarati o Bregzitu, uoči sutrašnjeg glasanja u britanskom parlamentu o njenom dogovoru sa EU...Uoči polaska, Mejova je rekla da se nada da bi moglo doći...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.