Tereza Mej kod Junkera, irska vlada zaseda vanredno

Izvor: B92, 11.Mar.2019, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereza Mej kod Junkera, irska vlada zaseda vanredno

Strazbur -- Britanska premijerka Tereza Mej sastaće se u Strazburu s predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom.

Ona će sa njim razgovarati o Bregzitu, uoči sutrašnjeg glasanja u britanskom parlamentu o njenom dogovoru sa EU.

Uoči polaska, Mejova je rekla da se nada da bi moglo doći do promene sporazuma Londona i Brisela o Bregzitu, ali BBC navodi da najavljeni sastanak sa evropskim liderima ne garantuje da će dve strane potpisati novi sporazum.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U međuvremenu je najavljeno da će irska vlada održati vanredni sastanak o Bregzitu nešto pre sastanka Junkera i Mejove u Strazburu.

Vlada u Dablinu već je održala redovnu sednicu ranije danas i premijer Leo Varadkar trebalo je da krene u Vašington, ali je odlazak odložio, naveo je novinar irskog Independenta na Tviteru, prenosi Rojters. Izlazak Velike Britanije iz Evropske unije formalno je zakazan za 29. mart.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VANREDNO ZASEDANJE IRSKE VLADE: Tereza Mej se sastaje sa Junkerom dogovora o Bregzitu!

Izvor: Kurir, 11.Mar.2019

Britanska premijerka Tereza Mej sastaće se večeras u Strazburu s predsednikom Evropske komisije Žan-Klod Junkerom s kojim će razgovarati o Bregzitu, uoči sutrašnjeg glasanja u britanskom parlamentu o njenom dogovoru sa EU.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.