Tereza Mej će tražiti od EU da se ujedini i osudi Rusiju

Izvor: RTS, 22.Mar.2018, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereza Mej će tražiti od EU da se ujedini i osudi Rusiju

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej zatražiće od lidera Evropske unije da se ujedine i osude Rusiju tokom dvodnevnog samita 28-članog bloka koji počinje u Briselu.
Tereza Mej će od EU tražiti da izdaju oštro saopštenje protiv ruskog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vladimira Putina nakon slučaja trovanja nervnim agensom bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i ćerke u Engleskoj, za šta Britanija optužuje Moskvu, a ona to negira, navodi AP.

Podseća se da Britanija Rusiju nazvala rastućom pretnjom po zapadne demokratije i da su u ponedeljak ministri spoljnih poslova EU izrazili "bezrezervnu solidarnost" sa Londonom.
AP navodi da se Mejova nada da će na samitu Unije biti usvojeno još oštrije saopštenje koje eksplicitno osuđuje Rusiju.
Navodi se da će se na ovom samitu razgovarati i o Bregzitu i da se Britanija nada da će EU odobriti uslove britanskog izlaska iz Unije naredne godine i dati zeleno svetlo za pregovoranje o budućim odnosima sa Londonom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brisel obeležava dve godine od terorističkih napada

Izvor: RTS, 22.Mar.2018

Uoči početka samita lidera EU, Brisel se priseća terorističkih napada u kojima su ubijene 32 osobe u martu 2016. godine. . Belgijski premijer Šarl Mišel položio je venac u znak sećanja na poginule, na kružnom toku...

Nastavak na RTS...

Mej traži jedinstvo

Izvor: Danas, 22.Mar.2018

Britanska premijerka Tereza Mej zahtevaće jedinstvo lidera Evropske Unije koji se sastaju u utorak u Briselu i osudu Rusije kao vođa bloka 28 nacija, piše Asošijeted pres (AP). Članak Mej traži jedinstvo se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

"AU, SREDILO ME JE" Rus koji je razvijao smrtonosni otrov i otkrio ga svetu bio je njegova PRVA ŽRTVA

Izvor: Blic, 23.Mar.2018, 07:08

Pre bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije, jedina druga osoba za koju je potvrđeno da se razbolela od posledica trovanja nervnim agensom novičok je bio mladi sovjetski naučnik Andrej Železnjakov.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.