Teheran: Poslanici protiv da IAEA nadgleda aktivnosti Irana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2021, 16:11

Teheran: Poslanici protiv da IAEA nadgleda aktivnosti Irana

Iranski poslanici protestovali su danas protiv odluke Teherana da dozvoli Međunarodnoj agenciji za nuklearnu energiju da tri meseca nadgleda primenu nuklearnog sporazu, navodeći da se time krši zakon koji predviđa da ove nedelje aktivnosti inspekcije Agencije budu prekinute.

"Vlada nema pravo da odlučuje i ponaša se autokratski", izjavio je Modžtaba Zolnour, predsedavajući parlamentarnog odbora za nacionalnu bezbednost, a preneli su iranski državni mediji.

"Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << aranžman predstavlja uvredu za parlament", naglasio je Zolnour.

IAEA je u jučerašnjem saopštenju navela da će nastaviti neophodne aktivnosti verifikacije i praćenja aktivnosti na primeni nuklearnog sporazuma u naredna tri meseca, bez preciziranja koje su to aktivnosti.

Iransko ministarstvo inostranih poslova saopštilo je danas da će Teheran nastaviti sprovođenje sporazuma o sveobuhvatnim zaštitnim merama, što je osnovna obaveza koju ima Agenciji, a koja omogućava praćenje njegovih nuklearnih postrojenja.

I Teheran i Vašington navode da su voljni da ponovo poštuju odredbe sporazuma iz 2015. godine ukoliko druga strana načini prvi korak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Iran počeo da ograničava inspekcije nuklearnih postrojenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2021, 11:23

Iranska državna televizija je danas izvestila da je Teheran zvanično počeo da ograničava međunarodne inspekcije svojih nuklearnih postrojenja, prenosi AP...Agencija navodi da izveštaj državne televizije nije pružio više detalja osim potvrde da je Iran realizovao svoju najavu smanjenja saradnje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.