Tamilski tigrovi posle 20 godina borbe traže suverenitet od UN

Izvor: Blic, 31.Jan.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tamilski tigrovi posle 20 godina borbe traže suverenitet od UN

Separatistička organizacija Tamilski tigrovi iz Šri Lanke objavila je da je od Ujedinjih nacija zatražila priznanje prava tamilskog naroda na suverenitet kao "konstruktivan" pristup okončanju 20-godišnjeg građanskog rata u toj zemlji, saopštilo je političko krilo Tigrova.



"Postoji samo jedan put za ponovno sticanje prava tamilskog naroda a to je da međunarodna zajednica prizna suverenitet tamilske nacije", navodi se u pismu čelnika političkog krila Tamilskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tigrova B. Nadesana generalnom sekretaru UN Ban Ki-munu.

Malo je verovatno da će tom zahtevu biti dat veći značaj, delom zbog obstrukcije vlade Šri Lanke, a delom zato što je pokret Oslobodilački tigrovi Tamilskog Elama (LTTE) i dalje zabranjen od strane SAD, Evropske unije i drugih zemalja, ocenjuje agencija Rojters.

Pismo je kasno sinoć poslato na adresu sedišta UN, a upućeno je dan pošto je LTTE okrivila vojsku Šri Lanke za bombaški napad u kome je ubijeno 18 civila.

Nadesan je vladu u Kolombu optužio za smišljene napade nenaoružane Tamile.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.