Talibani zaposlenim ženama: Ostanite kod kuće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2021, 11:56

Talibani zaposlenim ženama: Ostanite kod kuće

Nove talibanske vlasti naredile su da mnoge žene koje su zaposlene u gradskim službama ostanu kod kuće, rekao je danas privremeni gradonačelnik Kabula Hamdulah Namoni.

Kako navodi agencija AP, privremeni gradonačelnik Namoni rekao je novinarima da je dopušteno da se jave na posao samo žene koje u obavljanju posla ne mogu da zamene muškarci.

On je rekao da ovo uključuje kvalifikovane radnike u odeljenjima za projektovanje i inženjering.

Kako navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << AP, ovo je još jedan znak da talibani nameću svoje oštro tumačenje šerijatskog zakona, koji uključuje ograničenja žena u javnom životu, uprkos početnim obećanjima o toleranciji i uključivanju.

U svojoj prethodnoj vladavini devedesetih, talibani su zabranili devojkama i ženama da idu u škole i na posao.

Namoni je kazao da se još uvek čeka konačna odluka o zaposlenima u opštinskim odeljenjima u Kabulu, kao i da će u međuvremenu podići plate.

Dodao je da su pre talibanskog preuzimanja Avganistana prošlog meseca, nešto manje od jedne trećine od blizu 3.000 zaposlenih u gradskim službama bile žene koje su radile u svim odeljenjima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

TALIBANI IZDALI NOVO NAREĐENJE ŽENAMA: Još jedna surova zabrana nove vlasti u Kabulu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2021

Novo strogo pravilo..Nove talibanske vlasti naredile su da mnoge žene koje su zaposlene u gradskim službama ostanu kod kuće, rekao je danas privremeni gradonačelnik Kabula Hamdulah Namoni...Kako navodi agencija AP, privremeni gradonačelnik Namoni rekao je novinarima da je dopušteno da se jave na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.