TALIBANI IZDALI NOVO NAREĐENJE ŽENAMA: Još jedna surova zabrana nove vlasti u Kabulu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2021, 12:03

TALIBANI IZDALI NOVO NAREĐENJE ŽENAMA: Još jedna surova zabrana nove vlasti u Kabulu

Novo strogo pravilo

Nove talibanske vlasti naredile su da mnoge žene koje su zaposlene u gradskim službama ostanu kod kuće, rekao je danas privremeni gradonačelnik Kabula Hamdulah Namoni.

Kako navodi agencija AP, privremeni gradonačelnik Namoni rekao je novinarima da je dopušteno da se jave na posao samo žene koje u obavljanju posla ne mogu da zamene muškarci.

On je rekao da ovo uključuje kvalifikovane radnike u odeljenjima za projektovanje i inženjering.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Kako navodi AP, ovo je još jedan znak da talibani nameću svoje oštro tumačenje šerijatskog zakona, koji uključuje ograničenja žena u javnom životu, uprkos početnim obećanjima o toleranciji i uključivanju.

U svojoj prethodnoj vladavini devedesetih, talibani su zabranili devojkama i ženama da idu u škole i na posao.

Namoni je kazao da se još uvek čeka konačna odluka o zaposlenima u opštinskim odeljenjima u Kabulu, kao i da će u međuvremenu podići plate.

Dodao je da su pre talibanskog preuzimanja Avganistana prošlog meseca, nešto manje od jedne trećine od blizu 3.000 zaposlenih u gradskim službama bile žene koje su radile u svim odeljenjima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Talibani ženama zaposlenim u gradskim službama zabranili da odu na posao

Izvor: Radio 021, 19.Sep.2021

Nove talibanske vlasti naredile su da mnoge žene koje su zaposlene u gradskim službama ostanu kod kuće, rekao je danas privremeni gradonačelnik Kabula Hamdulah Namoni.

Nastavak na Radio 021...

Zaposlenim ženama u Kabulu naređeno da ostanu kod kuće

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Sep.2021

Privremeni gradonačelnik glavnog grada Afganistana Hamdulah Namoni izjavio je da su talibani naredili mnogim ženama zaposlenim u gradskim službama Kabula da ostanu kod kuće. Namoni je rekao novinarima da je dolazak na posao dozvoljen samo ženama koje ne mogu biti zamijenjene muškarcima.   Dodao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.