Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Maj.2019, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani ubili najmanje 23 pripadnika avganistanskih snaga

Najmanje 23 pripadnika bezbednosnih snaga Avganistana poginula su u dva napada talibanskih pobunjenika na zapadu i istoku zemlje, izjavili su avganistanski zvaničnici.

Vlasti zapadne provincije Gor saopštile su da je 18 policajaca i pripadnika provladine formacije ubijeno, a sedam ranjeno u višečasovnoj borbi s pobunjenicima blizu grada Feroz Koh.

Za taj sinoćni napad nijedna grupa za sada nije preuzela odgovornost.

Vlasti istočne provincije Logar navele >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su da su talibani tokom jučerašnjeg napada na vojni kontrolni punkt u oblasti Baraki Barak ubili pet i ranili četiri vojnika, a četiri zarobili, i da su ukrali blindirano oklopno vozilo "hamvi" i municiju.

Za napad u provinciji Logar talibani su preuzeli odgovornost.

Talibani izvode gotovo svakodnevne napade na avganistanske snage, uprkos pojačanim mirovnim naporima u cilju okončanja skoro 18-godišnjeg rata u toj zemlji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Talibani ubili najmanje 23 pripadnika avganistanskih snaga

Izvor: B92, 28.Maj.2019

Najmanje 23 pripadnika bezbednosnih snaga Avganistana poginula su u dva napada talibanskih pobunjenika na zapadu i istoku zemlje, izjavili su zvaničnici...Vlasti zapadne provincije Gor saopštile su da je 18 policajaca i pripadnika provladine formacije ubijeno, a sedam ranjeno u višečasovnoj borbi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.