Talibani oteli desetine mirovnih aktivista u Avganistanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Dec.2019, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani oteli desetine mirovnih aktivista u Avganistanu

Avganistanski pobunjenici, talibani, napali su konvoj sa mirovnim aktivistima na zapadu zemlje i oteli najmanje 26 članova mirovnog pokreta, saopštila je danas policija.

Talibani su juče postavili zasedu u provinciji Farah i primorali konvoj od šest vozila da se zaustavi, da bi potom ušli u kola i odvezli njih i aktiviste na nepoznatu lokaciju, navela je policija.

U toku je policijska operacija lociranja i oslobađanja aktivista koji su išli od sela do sela kako >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bi agitovali za mir.

Predstavnik Narodnog mirovnog pokreta Avganistana Bismilah Vatandost rekao je da je u napadu oteto 27 njihovih članova.

Talibani koji su aktivni u Farahu nisu preuzeli odgovornost za otmicu.

Međutim, Vatandost je rekao i da su plemenski lideri iz te provincije odmah pokušali da započnu pregovore s talibanima o oslobađanju aktivista.

On je dodao da su u tom regionu telefonske linije u prekidu i da je komunikacija otežana, kao i dobijanje informacija.

Talibani ili imaju uticaja ili kontrolišu gotovo polovinu avganistanske teritorije i jači su nego bilo kada od 2001. godine kada su oboreni s vlasti invazijom koju su predvodile SAD.

Oni izvode gotovo svakodnevne napade na avganistanske i američke snage, ali i na zvaničnike vlade Avganistana, iako vode mirovne pregovore s izaslanikom SAD o okončanju 18-godišnjeg rata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Talibani oteli desetine mirovnih aktivista u Avganistanu

Izvor: B92, 25.Dec.2019

Kabul -- Avganistanski pobunjenici, talibani, napali su konvoj sa mirovnim aktivistima na zapadu zemlje i oteli najmanje 26 članova mirovnog pokreta, saopštava policija...Talibani su juče postavili zasedu u provinciji Farah i primorali konvoj od šest vozila da se zaustavi, da bi potom ušli u kola...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.