Talačka kriza u Tunisu, osmoro mrtvih

Izvor: RTS, 18.Mar.2015, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talačka kriza u Tunisu, osmoro mrtvih

Najmanje osam osoba, među kojima su i strani turisti, ubijeno u napadu na kompleks u kojem se nalazi tuniski parlament. Dvojica naoružanih napadača kriju se u nacionalnom muzeju, gde drže taoce. Bezbednosne snage opkolile zgradu.
Dva napadača upala su u nacionalni muzej "Bardo", koji se nalazi u istoj zgradi gde i parlament Tunisa, rekao je portparol tuniskog ministarstva policije Muhamed el Aroj, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Raša tudej

Kako kaže, među ubijenima je sedam turista i jedan Tunišanin. Prema nezvaničnim informacijama, turisti su iz Francuske, Španije i Italije. 
Aroj je potvrdio da se napadači kriju u muzeju i da verovatno ima još talaca.
Lokalne radio stanice prethodno su javile da se iz zgrade parlamenta čuju pucnji.
Prema prvim izveštajima, napadači obučeni kao vojnici upali su parlament koji je smešten u palati Bardo, gde se takođe nalazi i nacionalni muzej.
Sumnja se da je jedan od talaca zaposlen u muzeju, javio je Rojters pozivajući se na navode izveštača lokalnog radija.
Zaposleni u parlamentu rekli su AFP-u da su obustavili rad kada su se čuli pucnji i da su se poslanici odmah okupili u holu. Ne mogu da potvrde da li su se pucnji čuli u skupštinskom delu zgrade, ili u samom muzeju.
Bezbednosne snage okružile su zgradu.
Na društvenim mrežama pojavile su se slike na kojima su navodno taoci iz tuniskog muzeja. Na jednoj od njih vidi se uniformisana osoba taoci, među kojima ima i dece. Autentičnost ovih snimaka nije potvrđena.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Masakr u muzeju, broje se žrtve

Izvor: B92, 18.Mar.2015

Broj mrtvih u napadu na Bardo muzej u Tunisu još nije utvrđen. Među žrtvama su strani turisti, policajac, žena zaposlena u muzeju i dva napadača...Kako je saopštio portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tunisa ukupno je 22 mrtvih, uključujući 20 južnoafričkih, francuskih, poljskih i italijanskih...

Nastavak na B92...

Tunis: U napadu na muzej ubijeno 7 turista

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Mar.2015

Najmanje sedam stranih turista i jedan Tunižanin ubijeni su u napadu u kojem su naoružanih napadača u glavnom gradu Tunisa, objavila je državna TV...Objavljene su i nepotvrđene informacije da su nekoliko osoba uzeli kao taoce...Pucnjava se dogodila u Bardo muzeju, koji se nalazi odmah do zgrade...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.