Tajlandski političari vijagrom kupuju glasove

Izvor: Blic, Tanjug, 17.Apr.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajlandski političari vijagrom kupuju glasove

Političari u Tajlandu ne biraju sredstva za pridobijanje pristalica i u tom cilju koriste čak i vijagru. Jedan visoki političar optužen je ovih dana da je koristio poznati lek protiv impotencije da bi kupio glasove deleći recepte za plavu pilulu starijim biračima muškog pola.

"Ako neki političar deli vijagru da bi dobio na popularnosti, to znači da želi da dobije nove glasove. To je najgora vrsta korupcije koju sam video", izjavio je aktivista Sajan Nopča koji je javno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << optužio lokalne političare za tu vrstu zloupotrebe.

Kako prenose agencije, taj vid korupcije je uobičajen u Tajlandu uprkos veoma stogih zakona protiv korupcije kojima se zabranjuje čak i besplatno delenje majica i osvežavajućih pića.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tajland: Političari vijagrom kupuju glasove

Izvor: Mondo, 16.Apr.2009, 15:42

Političari u Tajlandu ne biraju sredstva za pridobijanje pristalica i u tom cilju koriste čak i vijagru.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.