Tajland: Potraga za odgovornim za bombaške napade

Izvor: N1 televizija, 13.Avg.2016, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajland: Potraga za odgovornim za bombaške napade

Tajlandska vojna hunta u subotu je nastavila potragu za odgovornim za seriju bombaških napada u kojima je stradalo nekoliko ljudi, zbog kojih se, takođe, strahuje da će biti ugrožen turizam u zemlji koji donosi 10 procenata BDP-a.

Tajlandska policija ponovila je danas da je u pitanju "napad lokalnog karaktera", isključujući mogućnost međunarodnog terorizma.

Za dva dana na jugu zemlje eksplodiralo je 11 bombi u pet provincija, među kojima u turističkim letovalištima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Hua Hin i Puket, gde su stradale četiri osobe. Među brojnim povređenima ima deset stranaca.

Vlasti nastavljaju istragu, ali posle ispitivanja nekoliko osumnjičenih, niko nije priveden.Tajland je pogođen političkim nasiljem od kada je milijarder Taksin Šinavatra zbačen sa čela vlade u vojnom puču 2006, pošto su ga demonstranti optužili za korupciju, zloupotrebu vlasti i vređanje kralja.

Usledila je borba za vlast između njegovih pristalica i protivnika, a vlada njegove sestre Jingluk Šinavatra, koja je postala premijer 2011, smenjenja je, takođe u puču, 2014.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.