TUSK EKONOMSKIM MIGRANTIMA: Ne dolazite u Evropu, uzalud vam je

Izvor: Kurir, 03.Mar.2016, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUSK EKONOMSKIM MIGRANTIMA: Ne dolazite u Evropu, uzalud vam je

Predsednik Evropskog saveta stao uz GTrčku i rekao da ona neće biti tranzitna zemlja.

"Želim da apelujem na sve potencijalne ilegalne ekonomske migrante odakle god da dolaze: Nemojte da dolazite u Evropu. Ne verujte krijumčarima. Ne rizikujte živote i novac. To je sve uzalud", poručio je Donald Tusk na konferenciji za novinare posle razgovora sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom.

Tusk je rekao da "Grčka, niti bilo koja druga zemlje neće više biti tranzitna >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zemlja".

Appeal to potential illegal economic migrants: Don't come to Europe. Don't believe smugglers. No European country will be a transit country

"Šengenska pravila će ponovo biti na snazi", istakao je Tusk, prenela je agencija AFP. Prema njegovim rečima, isključivanje Grčke iz Šengena nije "ni cilj ni sredstvo u ovoj krizi".

"Grčka je deo Šengena, evrozone i Evropske unije, i tako će i ostati", naveo je Tusk.

Excluding Greece from Schengen is neither an end, nor a means. Greece will remain part of Schengen, euro area and EU pic.twitter.com/Hod1Is6RzM

Pre sastanka sa Tuskom, Cipras je rekao da je neophodno "evropsko rešenje za izbegličku krizu", prenela je grčka agencija ANA.

Tusk je doputovao u Atinu posle posete Ljubljani, Zagrebu i Skoplju. Potom putuje u Ankaru gde će se sastati sa turskim premijerom Ahmetom Davutogluom, a u Istanbulu će razgovarati sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tusk kritizirao jednostrane odluke nekih članica EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Mar.2016

Predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk kritizirao je članice EU koje su uvele jednostrane mjere kako bi onemogućile prolaz migrantima i izbjeglicama...Tusk je to kazao nakon sastanka sa grčkim premijerom Alexisosom Tsiprasom u Ateni...Apelirao je na potencijalne ekonomske migrante da ne dolaze...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Tusk ekonomskim migrantima: Ne dolazite u Evropu

Izvor: Press, 03.Mar.2016

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, upozorio je danas u Atini ekonomske migrante da ne dolaze u Evropu. .           "Želim da apelujem na sve potencijalne ilegalne ekonomske migrante odakle god da dolaze: Nemojte...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.