Tusk ekonomskim migrantima: Ne dolazite u Evropu

Izvor: Blic, 03.Mar.2016, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk ekonomskim migrantima: Ne dolazite u Evropu

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk upozorio je danas u Atini ekonomske migrante da ne dolaze u Evropu.

"Želim da apelujem na sve potencijalne ilegalne ekonomske migrante odakle god da dolaze: Nemojte da dolazite u Evropu. Ne verujte krijumčarima. Ne rizikujte živote i novac. To je sve uzalud", poručio je Tusk na konferenciji za novinare posle razgovora sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom.

Tusk je rekao da "Grčka, niti bilo koja druga zemlje neće više >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biti tranzitna zemlja" i da će Šengenska pravila ponovo biti na snazi".

Prema njegovim rečima, isključivanje Grčke iz Šengena nije "ni cilj ni sredstvo u ovoj krizi", budući da je, kako je naglasio - Grčka deo Šengena, Evrozone i Evropske unije, i tako će i ostati.

Tusk je doputovao u Atinu posle posete Ljubljani, Zagrebu i Skoplju, a potom putuje u Ankaru gde će se sastati sa premijerom Ahmetom Davutogluom, i Istanbul gde će razgovarati sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TUSK EKONOMSKIM MIGRANTIMA: Ne dolazite u Evropu, uzalud vam je

Izvor: Kurir, 03.Mar.2016

Predsednik Evropskog saveta stao uz GTrčku i rekao da ona neće biti tranzitna zemlja..."Želim da apelujem na sve potencijalne ilegalne ekonomske migrante odakle god da dolaze: Nemojte da dolazite u Evropu. Ne verujte krijumčarima. Ne rizikujte živote i novac. To je sve uzalud", poručio je Donald...

Nastavak na Kurir...

Očajnici u Atini

Izvor: Deutsche Welle, 03.Mar.2016

Predsednik Saveta Evropske unije Donald Tusk im poručuje da ne dolaze u Evropu, ali i dalje ih stiže na hiljade. Stižu do Grčke i odatle ne mogu dalje. A nazad, u zemlju iz koje su pobegli, neće...Mohamad Mohamadi i njegov sedmogodišnji sin prevalili su dug put. Došli su preko Turske u Grčku...

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.