Svetska zdravstvena organizacija i Viber zajedno u borbi protiv dezinformacija

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Mar.2020, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska zdravstvena organizacija i Viber zajedno u borbi protiv dezinformacija

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) i Rakuten Viber najavili su novo partnerstvo putem koga će se zajednički boriti protiv dezinformacija u vezi pandemije COVID-19, i to uz pomoć globalnog, interaktivnog, višejezičnog čet bota.

Misija čet bota je sprečavanje širenja lažnih vesti i netačnih informacije u vezi sa virusom, koje kruže već duže vreme.

Kako bi bila pružena pomoć onima koji traže precizne i jasne zdravstvene informacije, četbot će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dostupan na engleskom, arapskom, ruskom i uskoro na još 20 jezika.

Čet bot se najviše bavi često postavljanim pitanjima i prenošenjem najaktuelnijih informacija vezanih za pandemiju.

Rubrika "Najnovije vesti" sadržaće aktuelne informacije, preuzete direktno sa vebsajta Svetske zdravstvene organizacije – dostupne na čitaočevom dlanu.

Ostale rubrike će nositi naslove "Zaštitie se", "Kako pravilno koristiti masku", "Preporuke za putnike", uz koje će interaktivni kviz "Zablude" testirati čitaočevo poznavanje virusa.

Dugme "Doniraj sada" će omogućiti korisnicima da podrže borbu SZO protiv pandemije putem donacija za Fond za solidarno delovanje COVID-19.

"SZO namerava da dopre do najvećeg broja ljudi i prenese im pouzdane informacije posredstvom inovativne digitalne tehnologije. Informacije su moć i u mogućnosti su da spašavaju živote tokom ove pandemije", izjavio je generalni direktor SZO dr Tedros Adhanom Gebrejesus,

"Pomažemo ljudima da ostanu povezani. Rakuten Viber i SZO će zajedno raditi da pomognu pojedincima i zajednicama da budu informisani i zdravi tokom ovog izazovnog vremena. Koristite čet bot, pomozite sebi – i pomozite vašim bližnjima tako što ćete im ga preporučiti i sa njima podeliti njegov sadržaj. Digitalna komunikacija je bezbedna!" rekao je generalni direktor kompanije Rakuten Viber, Đamel Agaua.

Čet bot je besplatan i već dostupan za sve Viberove korisnika širom planete, a biće dostupan i putem linka: https://vb.me/c6e9fa .

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.