SZO upozorava da epidemija u Aziji nije završena

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Mar.2020, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZO upozorava da epidemija u Aziji nije završena

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je danas da je, iako je pažnja preusmerena na epicentre u zapadnoj Evropi i severnoj Americi, epidemija kovid-19 "daleko od kraja" u Aziji.

Pozivajući vlade na svim nivoima u regionu da ostanu angažovane u naporima u borbi protiv virusa, regionalni direktor SZO za zapadni Pacifik dr Takeši Kasai rekao je da će ta bitka biti dugoročna i da je neophodno da svaka zemlja nastavi da reaguje u skladu sa lokalnom situacijom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
On je rekao je da SZO shvata da ne postoji jedinstveni pristup, ali da postoje zajedničke taktike.

"To su: rano otkrivanje, izolovanje i testiranje zaraženih, brzo pronalaženje kontakata i stavljanje u karantin i preduzimanje mera o socijalnom distanciranju kako bi se zaustavilo prenošenje virusa i usporila epoidemija", naveo je Kasai.

On je upozorio da države i dalje moraju da budu spremne na porast broja zaraženih.

"Moramo biti jasni da čak i uz sve mere, ne nestaje rizik od širenja epidemije, one nam samo daju dragoceno vreme da se pripremimo za dalje", rekao je on.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SZO upozorava da epidemija u Aziji nije završena

Izvor: Danas, 31.Mar.2020

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je danas da je, iako je pažnja preusmerena na epicentre u zapadnoj Evropi i severnoj Americi, epidemija kovid-19 "daleko od kraja" u Aziji i Tihom okeanu.

Nastavak na Danas...

"Ovo će biti dugotrajna borba i ne možemo spustiti gard": U ovom delu sveta epidemija "DALEKO OD KRAJA"

Izvor: Blic, 31.Mar.2020

Epidemija virusa korona je "daleko od kraja" u azijsko-pacifičkom regionu, a sadašnje mere kupuju vreme državama da se pripreme za veće prenošenje virusa unutar zajednica, izjavio je danas zvaničnik Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Takeši Kasai.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.