Izvor: Glas javnosti, 25.Sep.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svet - ukratko...

LIKUD ODBACIO POZIV LIVNIJEVE

 TEL AVIV - Zvaničnici izraelske opozicione partije Likud odbacili su poziv novoizabrane liderke stranke Kadima, Cipi Livni, da s njom formiraju vladu nacionalnog jedinstva, javili su danas izraelski mediji. U izdatom saopštenju desno orijentisani Likud, na čijem je čelu bivši izraelski premijer Benjamin Netanijahu, apelovao je na Livnijevu da „dopusti građanima Izraela da odluče ko će ih predvoditi i na koji način“.

RAZREŠEN >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << MINISTAR

 BUKUREŠT - Predsednik Rumunije Trajan Basesku razrešio je juče ministra za rad Paula Pakurarua pošto je protiv njega državni tužilac za suzbijanje korupcije pokrenuo istragu. Pakuraru je osumnjičen za korupciju i zloupotrebu službenog položaja, kao i da je intervenisao kako bi obezbedio državne ugovore za firmu svoga sina, prenela je agencija DPA. Sada već bivšem ministru, parlament je ukinuo poslanički imunitet u avgustu s čime se i on sam saglasio.

FALSIFIKOVANE FUNTE

 LONDON - Oko 30 miliona falsifikovanih novčanica od jedne funte nalazi se trenutno u opticaju u Velikoj Britaniji, saopštilo je britansko ministarstvo finansija. To znači da na svakih 50 dođe po jedna lažna novčanica, navodi se u saopštenju, dodajući da se u poslednjih pet godina broj falsifikovanih novčanica udvostručio. Ministarstvo je pozvalo građane da se, ukoliko primete da u rukama imaju lažnu novčanicu od jedne funte, obrate nadležnim službama. Iako lako uočljive, ljudi ih svesno prosleđuju dalje, a to čine čak i taksisti i prodavci koji su se već navikli na njih.

ŠTRAJK U  „OLIMPIKU“

 ATINA - Stotine zaposlenih u grčkoj avio-kompaniji „Olimpik erlajnz“ blokirali su juče glavnu pistu na atinskom međunarodnom aerodromu, protestujući zbog odluke vlade da privatizuje tog avio-prevoznika. Svi letovi su preusmereni na druge piste, prenela je agencija DPA, dodajući da je ovo drugi štrajk za nedelju dana. Evropska komisija je prošle nedelje odobrila Vladi Grčke da privatizuje avio-kompaniju, naredivši kompaniji da otplati više od milijardu dolara ilegalne pomoći. Više od 8.000 zaposlenih u „Olimpik erlajnzu“ protivi se vladinom planu da privatizuje avio-kompaniju, uprkos obećanjima da će dobiti pozamašnu otpremninu i posao u drugim sektorima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.