Svet je usred Hladnog rata, ovo je verzija 2.0

Izvor: Mondo, 26.Avg.2017, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Svet je usred Hladnog rata, ovo je verzija 2.0"

Ministar spoljnih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel izjavio je danas da se svet nalazi usred "Hladnog rata u verziji 2.0".

Foto: Printscreen/YouTube

On je istakao da je "predsednicima Turske, Rusije i SAD zajedničko to što iskazivanjem snage pokušavaju da pridobiju poštovanje, pa svet vide kao arenu, kao bojno polje".

U intervjuu za nemački list "Bild" Gabrijel je upozorio da se svet suočava sa "novom fazom nuklearnog naoružavanja" i da je usred >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Hladnog rata u verziji 2.0", prenosi politico.eu.

Navodi se da je Gabrijel govorio i o novom "ledenom dobu" u odnosima Zapada i Rusije i opasnosti da obe strane nagomilaju oružje.

"Nemačka bi trebalo da istupi i suprotstavi se tome", kazao je Gabrijel.

Na pitanje novinara "ko je najgori među trojicom predsednika - turskim Redžepom Tajipom Erdoganom, američkim Donaldom Trampom i ruskim Vladimirom Putinom", nemački šef diplomatije je odgovorio da im je "zajedničko to što iskazivanjem snage pokušavaju da pridobiju poštovanje".

Erdogan nemačkom ministru: Ko si ti uopšte?

Gabrijel je rekao da njih trojica svet vide "kao arenu, kao bojno polje..."

"To je opasan razvoj situacije", ocenio je Gabrijel.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Gabrijel upozorava: Svet se nalazi usred Hladnog rata, opasna situacija

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2017

Ministar spoljnih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel izjavio je danas da se svet nalazi usred "Hladnog rata u verziji 2.0" i kazao da je predsednicima Turske, Rusije i SAD "zajedničko to što iskazivanjem snage pokušavaju da pridobiju poštovanje, pa svet vide kao arenu, kao bojno polje"...U intervjuu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.