Švajcarci odbili predlog o proterivanju stranaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Feb.2016, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarci odbili predlog o proterivanju stranaca

Švajcarski glasači su danas na referendumu odbacili kontroverznu inicijativu desničarske nacionalističke stranke koja predviđa automatsko proterivanje stranaca koji budu osuđeni za svako, pa i najblaže krivično delo, pokazuju zvanični rezultati.

Inicijativu je odbacilo 59 odsto birača, saopšteno je na sajtu švajcarske Vlade, prenosi AP.

Odziv birača je bio 69 procenata što je najveći izlazak građana na glasanje od 1992. godine.

Inicijativa je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << predviđala automatsko proterivanje stranaca zbog teških krivičnih dela poput silovanja i ubistva, ali takođe i u slučajevima manje teških prekršaja, poput prebrze vožnje ili verbalne uvrede policajaca, ukoliko budu počinjeni dva puta u roku od deset godina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preliminarne prognoze: Švajcarci odbili predlog o proterivanju stranaca koji naprave čak i prekršaj

Izvor: Večernje novosti, 28.Feb.2016

Preliminarne projekcije sa biračkih mesta pokazuju da su švajcarski glasači, koji se danas izjašnjavaju na referendumu, odbili predlog nacionalističke Narodne partije, koji bi omogućio automatsku deportaciju stranaca koji počine čak i prekršaj. Prema predvidjanjima Političke istraživačke...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.