Izvor: Blic, 17.Jan.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Supruga grčkog brodovlasnika spremna da plati otkup

Supruga grčkog brodovlasnika Periklesa Panagopulosa, koji je pre šest dana kidnapovan u blizini stana u Atini, poručila je otmičarima da je spremna da plati otkup za njegovo oslobađanje.

Panagopulos je danas pozvala državne i privatne grčke televizijske stanice i rekla da se boji da joj je suprug mrtav jer je otmičari nisu kontaktirali, a istekao je i rok od 48 sati za otkup.

"Apelujem na ljude koji su oteli mog muža da me kontaktiraju. Bila sam spremna da udovoljim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njihovim zahtevima pre 24 sata. Pošto me nisu zvali, nemam šta drugo da ponudim. Nudim sebe u zamenu", kazala je Panagopulos privatnoj TV stanici "Mega".

Trojica naoružanih muškaraca otela su u ponedeljak Panagopulosa i njegovog vozača - kojeg su ubrzo oslobodili.

Kidnaperi su pred Panagopulosom i vozačem pominjali da za oslobađanje grčkog brodovlasnika računaju da će dobiti između 30 i 40 miliona evra, podsetio je Rojters. Policija je zatražila od otmičara da se pažljivo odnose prema Panagopulosu (74), s obzirom na njegovo narušeno zdravlje. Panagopulosova firma "Superbrzi feriboti" je, uglavnom, držala linije između Grčke i Italije.

To je treća otmica istaknutih ličnosti u Grčkoj od sredine 2008. godine. Krajem juna u Solunu je kidnapovan izvršni direktor aliminijumske kompanije "Alumil" i predsednik Federacije industrijalaca severne Grčke Jorgos Milonas - koji je oslobođen tri sedmice kasnije, nakon što su otmičari dobili novac za njegovo puštanje.

U avgustu je uhapšen najtraženiji grčki kriminalac Vasilis Palaiokostas, koji je organizovao otmicu Milonasa. On je 2006. godine pobegao iz zatvora gde je bio zbog pljački i otmica.

U Atini je decembra prošle godine kidnapovan poznati lekar, koji još nije pronađen.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Supruga spremna da plati otkup

Izvor: B92, 17.Jan.2009

Atina -- Supruga grčkog brodovlasnika Periklesa Panagopulosa, koji je nedavno kidnapovan u Atini, poručila je da je spremna da plati otkup za njegovo oslobađanje... Ona je danas pozvala državne i privatne grčke televizijske stanice i rekla da se boji da joj je suprug mrtav jer je otmičari nisu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.