Sunčana strana uredila naselje i obradovala najmlađe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2017, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sunčana strana" uredila naselje i obradovala najmlađe

Komšije i najmlađi sugrađani "Sunčane strana" u Novom Sadu danas su svoje naselje odenuli u novo ruho.

I dok su roditelji lopatama, grabuljama i metlama uređivali ulice, najmlađi su svoje naselje slikali na papiru, umivali stihovima, družili se sa pesnicima.

Manifestacija „Jesen na Sunčanoj strani" trajala je čitav dan, a domaćine su plesom i igrom obodrili mališani iz KUD "Veliko kolo", kao i vatrogasci koji su klincima uručili diplome na ime "položenog" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vatrogasnog poziva.

Najlepši crtež delo je Anje Živković (10), dok je drugo mesto pripalo Dorotei Lakušić (10). "Sunčanu stranu" najlepše je rečima opisala Nina Krpović (11), a drugo mesto su podelile Anja Živković (10) i Milica Radišić (10).

"Ovim primerom želeli smo da pokažemo da su komšijski odnosi veoma važan našeg društva, te da malo volej može mnogo toga da uradi. Zbog dece živimo, i njima želimo da pružimo da žive u najlepšem okruženju", kazao je Bojan Nikolić, ispred Udruženja "Sunčana strana".

Građevinska direkcija Srbije ukrasila je naselje tablom, a radnici "Gradskog zelenila" su uredili prostor na ulazu u "Sunčanu stranu".

Vredne nagrade obezbedili su "Univerzal" i igraonica "Starli", a đakonije je za mališane obezbedila je "Roda".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.