Sukob demonstranata i policije u Bolonji

Izvor: RTS, 08.Nov.2015, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob demonstranata i policije u Bolonji

Nekoliko stotina demonstranata na kratko se sukobilo s policijom u Bolonji uoči sastanka Silvija Berluskonija s liderom Severne lige Mateom Salvinijem.
Na video-snimcima s lica mesta vidi se da je do sukoba došlo kada su demonstranti počeli da šutiraju štitove policajaca, koji su odgovorili pendrecima.

Prema italijanskim medijima, najmanje jedan policajac je povređen kada je pukla petarda, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preneo je AP.
Građani su se okupili u znak protesta zbog dolaska lidera Severne lige Matea Salvinija, koga opisuju kao rasistu zbog njegovih antimigrantskih stavova.
Tokom noći, neko je zapalio kablove na železničkoj pruzi, pa je linija Bolonja–Milano bila zatvorena nekoliko sati.
Iste osobe ispisale su antirasističke grafite.
Berluskoni, koji je bio skrajnut iz političkih dešavanja zbog optužbi za utaju poreza, sastao se sa Salvinijem i liderom još jedne stranke desnog centra, s kojima je razgovarao o alijansi koja bi mogla da svrgne Demokratsku partiju s vlasti na sledećim izborima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sukob demonstranata i policije u Bolonji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Nov.2015

Nekoliko stotina demonstranata u nedelju se na kratko sukobilo s policijom, uoči sastanka Silvija Berluskonija s liderom Severne lige Mateom Salvinijem u Bolonji...Do sukoba je došlo kada su demonstranti počeli da šutiraju štitove policajaca, koji su odgovorili pendrecima, pokazali su video snimci...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.