Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Nov.2015, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob demonstranata i policije u Bolonji

Nekoliko stotina demonstranata u nedelju se na kratko sukobilo s policijom, uoči sastanka Silvija Berluskonija s liderom Severne lige Mateom Salvinijem u Bolonji.

Do sukoba je došlo kada su demonstranti počeli da šutiraju štitove policajaca, koji su odgovorili pendrecima, pokazali su video snimci s lica mesta.

Prema italijanskim medijima, najmanje jedan policajac je povređen kada je pukla petarda, preneo je AP.

Građani su se okupili u znak protesta zbog dolaska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << lidera Severne lige Matea Salvinija, koga opisuju kao rasistu zbog njegovih antimigrantskih stavova.

Tokom noći, neko je zapalio kablove na železničkoj pruzi, pa je linija Bolonja-Milano bila zatvorena nekoliko sati. Iste osobe ispisale su antirasističke grafite.

Berluskoni, koji je bio skrajnut iz političkih dešavanja zbog optužbi za utaju poreza, sastao se sa Salvinijem i liderom još jedne stranke desnog centra, s kojima je razgovarao o alijansi koja bi mogla da svrgne Demokratsku partiju s vlasti na sledećim izborima.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Bolonja: Sukobili se policija i demonstranti

Izvor: Blic, 09.Nov.2015, 00:47

Više stotina demonstranata, koji su se danas okupili u znak protesta zbog sastanka nekadašnjeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija i lidera stranke krajnje desnice Severna Liga Matea Salvinija, nakratko su se sukobili u gradu Bolonji na severu Italije...Sukobi su izbili nakon što su demonstranti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.