Bolonja: Sukobili se policija i demonstranti

Izvor: Blic, 09.Nov.2015, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolonja: Sukobili se policija i demonstranti

Više stotina demonstranata, koji su se danas okupili u znak protesta zbog sastanka nekadašnjeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija i lidera stranke krajnje desnice Severna Liga Matea Salvinija, nakratko su se sukobili u gradu Bolonji na severu Italije.

Sukobi su izbili nakon što su demonstranti krenuli da probiju policijski kordon. Policija je odgovorila palicama. Italijanski mediji navode da je najmanje jedna osoba povređena.

Demonstranti su se okupili u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << znak protesta zbog dolaska Salvinija, kojeg smatraju rasistom zbog njegovih antimigrantskih stavova.

Berluskoni, koji je uglavnom izvan italijanskog političkog života, sastao se sa Salvinijem radi razgovora o savezu kojim bi na narednim izborima pobedili vladajuću Demokratsku partiju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.