Izvor: RTS, 15.Avg.2020, 22:09

“Suhoj“ presreo američki izviđački avion iznad Crnog mora

Ruski raketni avion Suhoj Su-27 presreo je američki izviđački avion EP-3E Aries koji se približavao ruskoj granici preko Crnog mora, javio je Centar za kontrolu odbrane Rusije.
Prema navodima vojske, ruske radarske stanice primetile su metu u vazduhu nad neutralnim vodama Crnog mora, kako se približava državnoj granici Rusije.

"Posada ruskog borca približila se vazdušnom objektu na sigurnoj udaljenosti i identifikovala ga kao izviđačku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << letelicu američke mornarice EP-3E Aries", saopštio je centar.
Nakon što se avion američke mornarice okrenuo od državne granice Ruske Federacije, ruski borac se bezbedno vratio na matični aerodrom, navodi se.
Let Suhoja obavljen je u skladu sa međunarodnim pravilima. Nije bilo kršenja državne granice.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ruski "suhoj" presreo italijanski patrolni avion iznad Crnog mora

Izvor: RTS, 16.Avg.2020, 17:52

Lovac "suhoj Su-27" ruskog ratnog vazuhoplovstva identifikovao je i presreo italijanski patrolni avion u vazdušnom prostoru iznad Crnog mora, saopštio je predstavnik ruskog Nacionalnog centra za kontrolu bezbednosti. . Ruski sistem za nadzor i kontrolu vazdušnog prostora...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.