Suđenje optuženima za državni udar u Crnoj Gori 19. jula

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2017, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje optuženima za državni udar u Crnoj Gori 19. jula

Početak suđenja optuženima za navodni pokušaj državnog udara u Crnoj Gori zakazan je za 19. jul, potvrdio je Viši sud u Podgorici. Prema optužnici, 16. oktobra prošle godine je navodno sprečen državni udar.

Crnogorsko tužilaštvo tereti grupu od 14 ruskih, srpskih i crnogorskih državljana da su planirali zaveru s ciljem nasilne smene vlasti i sprečavanja Crne Gore da uđe u NATO.

Među optuženima su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Popov, označeni za organizatore grupe, penzionisani general žandarmerije Srbije Bratislav Dikić, te čelnici opozicionog Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević.

Grupa državljana Srbije, među kojima je i Dikić, negirala je na pripremnom ročištu 24. maja u Podgorici bilo kakvu umešanost u osujećenu zaveru, dok su advokati odbrane tražili od suda da obustavi postupak "jer nema dokaza”.

Umešanost su negirali i čelnici opozicionog Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, dok Kremlj odbacuje bilo kakvu vezu sa navodnom ruskom zaverom u Crnoj Gori.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.