Izvor: RTS, 07.Dec.2022, 07:55

Sud u SAD odbacio tužbu protiv Mohameda bin Salmana u slučaju ubistva Kašogija

Američki savezni sud saopštio je da odbacuje tužbu protiv prestolonaslednika Saudijske Arabije Mohameda bin Salmana u slučaju ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija koji je živeo u Virdžiniji, nakon što je Stejt department utvrdio da princ ima imunitet kao šef države ili vlade.
Tužbu je podnela Hatidže Čengiz, verenice Džamala Kašogija.

Kašogi je ubijen tokom posete konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu 2018. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako bi dobio dokumenta za venčanje.
Ovog septembra, otac princa Mohameda, kralj Salman, postavio ga je za premijera Saudijske Arabije, što je potez koji je formalizovao njegovu ulogu vladara kraljevstva, iako je kralj i dalje šef države, prenosi Njujork tajms.
Bajdenova administracija je u 17. novembra saopštila da smatra da je zaštićen od mogućeg krivičnog gonjenja u SAD, posle tužbe koju je protiv Mohameda bin Salmana i drugih podnela Čengiz sa organizacijom za ljudska prava "Demokratija za arapski svet sada", koju je sam Kašogi i osnovao.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I tako je zataškano najgnusnije ubistvo; Da Bajden nije rekao...

Izvor: B92, 07.Dec.2022

Vašington -- Američki savezni sud odbacio tužbu protiv prestolonaslednika Saudijske Arabije Muhameda bin Salmana zbog ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija...Sud je obrazložio da on uživa imunitet pred sudom SAD kao aktuelni šef strane vlade...Okružni sudija Džon Bejts rekao je da nije...

Nastavak na B92...

Odbačena tužba protiv saudijskog princa za ubistvo Kašogija pošto mu je Bajedn dao imunitet

Izvor: VOA, 07.Dec.2022

VAŠINGTON - Federalni sudija u Vašingtonu odbacio je tužbu verenice ubijenog novinara Džamala Kašogija protiv prestolonaslednika Saudijske Arabije Mohameda bin Salmana, navodeći da mu je predsednik Bajden dao imunitet. Sudija Džon Bejts kaže je da nije bio voljan da odbaci tužbu, ali nije...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.