Strateški bombarderi Rusije i Kine izvršili patroliranje iznad Japanskog i Istočnokineskog mora

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2022, 12:37

Strateški bombarderi Rusije i Kine izvršili patroliranje iznad Japanskog i Istočnokineskog mora

Ruski i kineski strateški bombarderi izvršili su zajedničke patrole u ​​azijsko-pacifičkom regionu, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane. „Vazdušna grupa koju čine strateški raketni nosači Tu-95ms Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i strateški bombarderi Hun-bk Vazduhoplovnih snaga NOV izvršila je vazdušne patrole iznad voda Japanskog i Istočnokineskog mora“, navodi se u saopštenju. Let je trajao oko osam sati. Avione su pratili lovci Su-30SM i Su-35S. U okviru patrole prvi put su avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije sleteli na aerodrom u Kini, a kineski avioni na rusku teritoriju. Na određenim etapama rute, strateške raketne nosače pratili su strani lovci, zaključila je pres služba. Ranije danas je novinska agencija Kjodo, pozivajući se na generalštab japanske vojske, javila da su lovci japanskog vazduhoplovstva bilib podignuti zbog pojave dva kineska bombardera Ksian H-6. Ističe se da nije bilo narušavanja vazdušnog prostora. Moskva je više puta napomenula da se svi letovi aviona Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije sprovode u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski i kineski bombarderi u zajedničkoj patroli iznad Pacifika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Nov.2022

Ruski i kineski strateški bombarderi u sredu su leteli zajedničkom patrolom iznad zapadnog Pacifika u demonstraciji sve bližih odbrambenih veza između dve zemlje. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su bombarderi Tu-95 ruskog vazduhoplovstva i kineski bombarderi H-6K preleteli Japansko i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.