Stoltenberg: Postoje zahtevi za povećanjem mogućnosti na moru

Izvor: Vostok.rs, 08.Nov.2017, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Postoje zahtevi za povećanjem mogućnosti na moru

NATO-u su potrebne nove snage i sredstva u oblasti pomorskih snaga, uključujući u brodovima, podmornicama i mornaričkim patrolama, izjavio je generalni sekretar NATO-a.

„Mi definišemo različite ciljeve koji su nam potrebni i raspoređujemo ih po zemljama. Imamo posebne zahteve i ciljeve u vojno-pomorskoj oblasti koji se tiču svih naših saveznika. Da, postoje neki zahtevi za povećanjem mogućnosti na moru, to mogu da budu brodovi, podmornice, mornarički patrolni avioni ili druge mogućnosti na moru“, rekao je Stoltenberg novinarima.

On je istovremeno istakao da se zahtevi u pogledu novih snaga i sredstava odnose na proces planiranja u odbrani, a ne na stvaranje nove komande za obezbeđivanje transporta u Atlantiku.

„Ali kada se govori o novoj jedinstvenoj komandi u Atlantiku, mi ne razmatramo samo da li nam trebaju nove mogućnosti. To se više odnosi na proces planiranja u oblasti odbrane. Razgovaramo o tome kako je najbolje organizovati i planirati bezbednost transporta“, dodao je generalni sekretar.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.