Izvor: Blic, 17.Jan.2018, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Makedonija u NATO čim reši problem sa nazivom

NATO će uputiti poziv Makedoniji za članstvo nakon postizanja uzajamno prihvatljivog rešenja sa Grčkom u vezi sa nazivom, poručio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

On kaže da pozicija Alijanse u vezi sa tim ostaje nepromenjena, te da Makedonija na Samitu NATO-a u Briselu neće dobiti poziv za članstvo bez rešenja spora sa Grčkom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Sve odluke u NATO donose se konsenzusom. Na Samitu u Bukureštu i na narednim samitima dogovoreno je da će poziv biti upućen nakon postizanja uzajamno prihvatnjivog rješenja u okviru UN", rekao je Stoltenberg za agenciju MIA.

On je pozdravio obnavljanje pregovora između Makedonije i Grčke, dodao da rešavanje pitanja u vezi sa imenom nije u njegovoj nadležnosti.

Stoltenber večeras dolazi u dvodnevnu zvaničnu posetu Makedoniji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.