Stolac: Kandidat za načelnika napao članove izborne komisije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2016, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stolac: Kandidat za načelnika napao članove izborne komisije

Operativni centra Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) potvrdio je da je predsednika Opštinske izborne komisije u Stocu Ivana Perića fizički napao jedan od kandidata za načelnika Stoca Salmir Kaplan, javio je sarajevski Dnevni avaz.

"Fizički je napadnut Ivana Perić, predsednik Opštinske izborne komisije, a napao ga je jedan od kandidata Salmir Kaplan. U ovom trenutku su sva biračka mesta u gradu zatvorena, a naše ekipe su na terenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i trenutno vrše uviđaj", saopštila je policija.

Osim fizičkog napada, u Stocu je uništeno nekoliko izbornih kutija s glasačkim listićima, a demolirana je i prostorija u kojoj je trebalo da se glasa.

"Protiv svih vinovnika današnjih incidenata biće podnete zakonom predviđene mere", naveo je Operativan centar MUP HNK.

Prema pisanju Dnevnog avaza, osim Perića, napadnut je i Mario Raguž koji je ostao bez svesti.

Od otvaranja glasačkih mesta u Stocu, jutros u sedam časova, počeli su problemi.

"U Stocu uvode 1993. godinu, samo što još ne vode u logore", rekao je ranije danas za Vijesti.ba Salmir Kaplan.

On je naveo da se smenjuju članovi biračkog odbora, a postavljaju HDZ-ovi ljudi, dodavši da se u Stocu danas glasalo i s pasošima Hrvatske.

Na lokalnim izborima u BiH danas se glasa za gradonačelnike i načelnike gradova i opština u RS i Federaciji BiH, kao i odbornike u opštinskim skupštinama i većima u oba bosansko hercegovačka entiteta, kao i u distriktu Brčko.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Salmir Kaplan fizički nasrnuo na Ivana Perića, u Stolac poslata i specijalna policija

Izvor: SandzakPress.net, 02.Okt.2016

Stolac – Iz Operativnog centra MUP-a HNK-a za Klix.ba je potvrđeno da su u Stocu pojačane policijske snage te da se uskoro očekuje dolazak i specijalne policije. Iste informacije potvrđene su i na konferenciji za medije Centralne izborne komisije. “Morali smo pojačati policijske snage da ne...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.