Stevanović: Koronavirus je još uvek nepoznanica, njegov razvoj ne može da se predvidi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2020, 22:01

Stevanović: Koronavirus je još uvek nepoznanica, njegov razvoj ne može da se predvidi

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović izjavio je da je koronavirus "Kovid-19" još nepoznanica i da ne može da se predvidi njegov razvoj.

Stevanović je gostujući na televiziji Prva rekao da se o virusu svaki dan sazna nešto novo.

"Svaki dan saznamo šta su uradile kolege u svetu. Još ga ne poznajemo dovoljno dobro da kažemo da možemo da ga predvidimo", rekao je Stevanović i ponovio da je glavni način prenosa virusa kapljičnim putem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na daljinu 1,5 do dva metra.

Upitan da li očekuje da kriva obolelih i preminulih počne da raste, Stevanović kaže da je Srbija na vreme počela da se sprema, da je na vreme pripremila resurse i da mora da bude spremna za najgori scenario.

"Mislim da smo za šest do osam nedelja aktivne pripreme uradili ogroman posao. Ogroman je rad naših epidemiologa i osvojili smo četiri nedelje pre prvog slučaja. Naše su cifre bar desetak puta manje od zemalja poput Italije i Španije u ovoj vremenskoj tački", rekao je Stevanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Doktor Stevanović izneo istinu: Evo šta se stvarno desilo sa obolelim doktorom koji je pobegao iz bolnice

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 10:32

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti izjavio da zakonom zagarantovano pravo da pacijent bira instituciju u kojoj će da se leči ne važi u ovakvim situacijama..Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović potvrdio je da je doktor Miodrag Rakić, oboleo od virusa Covid-19,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.