Šteta koju je nanela Irma na Karibima 1,2 milijarde evra

Izvor: RTS, 09.Sep.2017, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šteta koju je nanela "Irma" na Karibima 1,2 milijarde evra

Francuska državna osiguravajuća kompanija Si-Si-Er saopštila je da se šteta koju je naneo razorni uragana "Irma" karipskim ostrvima Sveti Martin i Sveti Vartolomej procenjuje na 1,2 milijarde evra.
Šteta koju je naneo razorni uragana "Irma" francuskim karipskim ostrvima Sveti Martin i Sveti Vartolomej procenjuje se na 1,2 milijarde evra, saopštila je francuska državna osiguravajuća kompanija Si-Si-Er.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Ovaj iznos pokriva štetu na kućama, vozilima i firmama" koje su osigurane u slučaju prirodnih nepogoda, navodi se u saopštenju Si-Si-Era, prenosi AFP.
Uragan "Irma" je na Karibima ostavio pustoš i ogromna razaranja, a 20 ljudi izgubilo je život.
Zatim je krenuo ka Kubi, gde je pogodio ostrva kod severoistočne obale te zemlje,  a u nedelju se očekuje da dođe i do Floride.
U toj američkoj državi naređena je evakuacija oko pet i po miliona ljudi. Američki nacionalni centar za uragane saopštio je da je vetar tokom noći duvao maksimalnom brzinom od 257 kilometara na sat.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.