Stefanović: Nikada nisam rekao da je FBI učestvovao u istrazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2021, 17:55

Stefanović: Nikada nisam rekao da je FBI učestvovao u istrazi

Ministar odbrane Nebojša Stefanović ponovio je danas da se nikada nije video, niti čuo sa Veljkom Belivukom i članovima njegove kriminalne grupe, da nikada nije koristio telefon sa aplikacijom Skaj i da nikada nije izjavio da je FBI učestvovao u istrazi protiv Belivuka.

Stefanović je naglasio da su njegovu izjavu od subote, 31. jula, mnogi ''prekrojili'' i tumačili onako kako njima odgovara, a ne kako je izrečeno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"S obzirom na to da su različite, pa i zlonamerne interpretacije moje precizne izjave od subote 31. jula, otvorile prostor za nove medijske manipulacije, umesto da rasvetle činjenice, što mi je bio jedini cilj, dužan sam da neke od njih ponovim radi zaštite ugleda naših državnih institucija, pre svega predsednika Republike, Vlade i MUP-a, kao i mog ličnog ugleda", naveo je Stefanović u izjavi za javnost.

Kaže da su pojedini mediji bliski Vladi konstruisali njegovu prethodnu izjavu, tako da im se uklapa u agendu višemesečne negativne kampanje protiv njega, dok su opozicija i mediji bliski njoj, kako napominje, tu istu izjavu deformisali na način da im se uklopi u jalovu borbu protiv predsednika Aleksandra Vučića i SNS.

Ističe da je svrha njegovog nedavnog obraćanja bilo odlučno demantovanje medijskih napisa da je za komunikaciju koristio Skaj telefon, ističući da je na tu ''laž tada stavljena tačka''.

''U tom kontekstu, govorio sam i da je razbijanje kriptovane komunikacije preko aplikacije Skaj pomoglo u prikupljanju važnih dokaza za hapšenje i podizanje optužnice protiv Belivuka i njegove grupe, pri čemu i naše bezbednosne službe i strane koje su nam u tome pomogle znaju ko je koristio Skaj telefon, što je i dokaz da ga ja nikada nisam koristio'', navodi Stefanović.

S tim u vezi, kako kaže, pomenuo je i razgovore iz 2019. godine, koje je vodio sa direktorom FBI Kristoferom Vrejom, o važnosti presecanja kriptovane komunikacije koju koriste kriminalni klanovi i sprečavanju zloupotrebe tehnologija u kriminalne svrhe, sa posebnim osvrtom na Skaj telefone.

Napominje i da se iz njegove izjave jasno vidi i čuje da, kako ističe, ni u jednom trenutku nije rekao da je FBI učestvovao u istrazi protiv Belivuka i njegove grupe.

Stefanović navodi da je tužio sve medije koji su ga ''brutalnim lažima'' optuživali za saradnju sa Belivukom i time doveli u opasnost njega, njegovu porodicu i decu, a državi nanosili ogromnu štetu.

''Posebno je jadna izlizana opoziciona retorika - "da Nebojša nešto zna i da zato Vučić ne sme da ga smeni." Nikada ne bih ugrozio predsednika Vučića, niti politiku ove zemlje, koju zajedno gradimo niz godina'', izričit je Stefanović.

Podseća da je više puta govorio da je na mestu ministra zato što mu je predsednik Vučić ukazao poverenje, kao i da ne postoje bilo kakvi inkriminišući dokazi protiv predsednika Vučića, jer je, kako kaže, čovek koji se čestito bori za Srbiju.

Stefanović poručuje da o njegovoj smeni ne treba da brinu ni opozicija, ni pojedini ''ostrašćeni'' provladini mediji, ističući da je to isključivo stvar predsednika Vučića.

''On ima moju ostavku u svakom trenutku, ako proceni da treba da je aktivira i da je važno da odem sa ove pozicije. Bio ministar ili ne, boriću se na isti način i istim žarom da se nastavi politika koju predsednik Vučić i SNS vode već deset godina, ali nikada neću prećutati laži i brutalne napade na mene, ko god ih vodi i u čijem god da su interesu'', poručuje Stefanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.