Stanovništvo Albanije opalo na ispod tri miliona

Izvor: Blic, 21.Dec.2011, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanovništvo Albanije opalo na ispod tri miliona

Broj stanovnika u Albaniji opao je u poslednjih deset godina za 7,7 odsto, pokazuje prvi rezultat popisa sprovedenog u oktobru.

Kako je danas objavio Albanski institut za statistiku (INSTAT), "broj stanovnika Albanije je opao sa 237.534 stanovnika 2011. što je pad od 7,7 odsto u odnosu na 2001. godinu kada je obavljen prethodni popis".

Albanija sada ima 2.831.741 stanovnika 2011, a 2001. godine ih je bilo 3.069.275.

Kao razloge za opadanje broja stanovnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stručnjaci Instituta navode odseljavanje u zemlje Zapadne Evrope i pad nataliteta.

Prema preliminarnim rezultatima popisa najmanje 53 odsto stanovništva živi u gradovima, a 43 odsto u selima.

Institut je naveo da će potpuni podaci popisa, uključujući i o manjinama biti objavljeni narednih meseci.

Povezane vesti: Izumrlo osam sela Privreda opstala, ali bela kuga ne prestaje Privreda više ne privlači mlade iz drugih sredina Grad ostario pet godina Trgovište ostalo bez petine stanovnika

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.