Štajnmajer: Vratiti kontrolu nad granicama

Izvor: RTS, 26.Dec.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer: Vratiti kontrolu nad granicama

Evropa mora da vrati kontrolu nad svojim granicama, poručio je nemački ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer pošto je objavljen izveštaj da pripadnici Islamske države imaju falsifikovane sirijske pasoše.
Nemački šef diplomatije upozorio je da se nesretne izbeglice ne svrstavaju u istu kategoriju s teroristima i naglasio da mnogi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << militanti zapravo dolaze iz Evrope.

"Međutim, važno je da mi ponovo zadobijemo kontrolu i da znamo ko ulazi, a ko izlazi iz Evrope", rekao je Štajnmajer za novine medijske grupe "Funke".
Dodao je da su širenje ovlašćenja evropske granične agencije Fronteks i pomoć Turskoj u obuzdavanju izbegličkog talasa važni elementi bolje kontrole granica.
Više od milion izbeglica u begu pred ratom na Bliskom istoku stiglo je u Nemačku ove godine.
Od napada u Parizu prošlog meseca raste zabrinutost da među njima ima ubačenih terorista.
Najnovije ankete pokazuju da samo 16 odsto Nemaca misli da njihova zemlja ima koristi od primanja velikog broja izbeglica ove godine.
Samo petina ispitanika smatra da će prijem velikog broja izbeglica unaprediti nemački ugled u svetu. Taj je broj još manji, samo 12 odsto, na ekonomski slabijem istoku Nemačke.
Nemačka ove godine očekuje milion izbeglica. O njima najbolje misle mladi između 14 i 17 godina, od kojih 32 odsto smatra da će zemlja ovakom politkom imati i više koristi i bolji ugled.
Čak 56 odsto anketiranih tvrdi da je izbeglička kriza prevelik zalogaj za nemačke političare.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štajnmajer: Vratiti kontrolu granica

Izvor: Studio B, 26.Dec.2015

Evropa mora da vrati kontrolu nad svojim granicama, rekao je nemački ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer pošto je objavljen izveštaj da pripadnici Islamske države u svojim rukama imaju falsifikovane sirijske pasoše...Više od milion izbjeglica u begu pred ratom na Bliskom istoku...

Nastavak na Studio B...

EU mora da povrati kontrolu nad granicama

Izvor: Akter, 26.Dec.2015

Štajnmajer je upozorio da nesretne izbeglice ne treba svrstavati u istu kategoriju sa teroristima i naglasio da mnogi pripadnici oružanih grupa zapravo dolaze iz Evrope..Evropska unija mora da povrati kontrolu nad svojim granicama, rekao je nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.