Štajnmajer: EU mora da povrati kontrolu nad granicama

Izvor: Blic, 26.Dec.2015, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer: EU mora da povrati kontrolu nad granicama

Evropska unija mora da povrati kontrolu nad svojim granicama, rekao je nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer napomenuvši da izbeglice koje stižu u Evropu ne treba svrstavati u istu kategoriju sa teroristima.

Nemački mediji preneli su ove nedelje izjavu bavarskog ministra unutrašnujih poslova da ima osnova za sumnju da se Islamska država domogla lažnih sirijskih pasoša.

Sstajnmajer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je upozorio da nesretne izbeglice ne treba svrstavati u istu kategoriju sa teroristima i naglasio da mnogi pripadnici oružanih grupa zapravo dolaze iz Evrope.

"Medjutim, nezavisno od toga, važno je da imamo veću kontrolu nad time ko ulazi i izlazi iz Evrope", rekao je Sstajnmajer u intervjuu za izdanja medijske grupe Funke.

Više od milion izbeglica sa Bliskog istoka stiglo je ove godine u Nemačku, podseća Rojters.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štajnmajer: EU mora da povrati kontrolu nad granicama

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Dec.2015

Evropska unija mora da povrati kontrolu nad svojim granicama, rekao je nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer napomenuvši da izbeglice koje stižu u Evropu ne treba svrstavati u istu kategoriju sa teroristima...Nemački mediji preneli su ove nedelje izjavu bavarskog ministra unutrašnujih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.