Izvor: Blic, 13.Avg.2016, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer: Potreban je uspostaviti i vazdušni most za pomoć Alepu

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer rekao je danas da je sirijskom gradu Alepu, koji je pod opsadom, preko potrebna humanitarna pomoć i da će možda biti potrebno uspostaviti "vazdušni most" za njeno dostavljanje, javlja AP.

Šef nemačke diplomatije je za današnje izdanje lista "Velt am Zontag" rekao i da je Nemačka u pregovorima sa SAD, Rusijom i UN u pokušaju da se organizuje hitna humanitarna pomoć severnom sirijskom gradu.

"Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oba dela Alepa i dalje ne budu dobijala dovoljne humanitarne potrepštine, trebalo bi da razmotrimo i mogućnost dopremanja pomoći vazdušnim putem, pre svega medicinska sredstva", zaključio je Štajnmajer.

Uprkos pozivima na primirje i obećanju Rusije o trosatnom dnevnom prekidu vazdušnih napada kako bi se omogućilo dostavljanje humanitarne pomoći, nasilje u Alepu ne jenjava, primećuje američka agencija.

Štajnmajer će se u ponedeljak u ruskom gradu Ekaterinburgu sastati sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim kako bi razgovarali o sukobima u Ukrajini i Siriji, najavilo je danas rusko Mnistarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Štajnmajer: Razmotriti i vazdušni most za pomoć Alepu

Izvor: RTS, 13.Avg.2016

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer rekao je da je sirijskom gradu Alepu, koji je pod opsadom, preko potrebna humanitarna pomoć i da će možda biti potrebno uspostaviti "vazdušni most" za njeno dostavljanje, javlja AP. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.