Štajnmajer: Rusija snosi posebnu odgovornost u Siriji za poštovanje prekida vatre

Izvor: Vostok.rs, 13.Avg.2016, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer: Rusija snosi posebnu odgovornost u Siriji za poštovanje prekida vatre

Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank Valter Štajnmajer izjavio je da Rusija snosi posebnu odgovornost u Siriji za poštovanje prekida vatre i isporuku humanitarne pomoći.

„Rusija kao zemlja koja podržava sirijski režim snosi posebnu odgovornost kako po pitanju poštovanja režima prekida vatre, tako i po pitanju obezbeđivanja pristupa humanitarnoj pomoći“, rekao je Štajnmajer za list „Frankfurter algemajne cajtung“.

Ranije je predstavnik generalštaba Vojske Rusije Sergej Rudskoj rekao da će u Alepu biti ustanovljeni redovni tročasovni humanitarni intervali, tokom kojih će privremeno prestajati sva borbena dejstva. Specijalni predstavnik generalnog sekretara UN u Siriji Stafan de Mistura je 11. avgusta rekao da je svaka pauza u borbenim dejstvima „uvek od velikog interesa“, ali da je „tročasovna pauza nedovoljna“.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štajnmajer: Zainteresovane strane treba da izrade opciju snabdevanja stanovnika Alepa

Izvor: Vostok.rs, 13.Avg.2016

"Zainteresovane strane treba da izrade opciju snabdevanja stanovnika Alepa humanitarnim teretom iz vazduha, pre svega medikamentima", izjavio je šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer.. . Ministar spoljnjnih poslova Nemačke Frank Valter Štajnmajer predložio je da se razmotri mogućnosti...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.