Srušio se američki borbeni avion, piloti spaseni

Izvor: RTS, 12.Nov.2018, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se američki borbeni avion, piloti spaseni

Američki borbeni avion F/A 18 srušio se u more severoistočno od obale Filipina, a oba pilota su spasena, saopštila je mornarica SAD.
U saopštenju se navodi da se avion, koji je bio baziran na nosaču aviona "Ronald Regan", srušio zbog mehaničkih problema tokom rutinske operacije u Filipinskom moru.

Letelica za spasavanje izvukla je ubrzo posle nesreće pilote iz vode.
Istragom bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se utvrdi uzrok nesreće.
Kako je javila televizija NHK, lovac je pao u more u području prefekture Okinava.
Agencija AP napominje da je ovo druga nesreća aviona sa nosača "Ronald Regan" za manje od mesec dana.
Sredinom oktobra, helikopter "MH-60 sihok" srušio se neposredno po poletanju, a tom prilikom je 12 mornara lakše povređeno.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srušio se američki borbeni avion, piloti spaseni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2018

Američki borbeni avion F/A 18 srušio se danas u more severoistočno od obale Filipina, a oba pilota su spasena, saopštila je mornarica SAD...U saopštenju se navodi da se avion, koji je bio baziran na nosaču aviona "Ronald Regan", srušio zbog mehaničkih problema tokom rutinske operacije u Filipinskom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Srušio se američki borbeni avion, piloti spaseni

Izvor: N1 televizija, 12.Nov.2018

Borbeni avion sa američkog nosača "Ronald Regan" srušio se u more severoistočno od Filipina, a oba pilota su spasena, preneo je Glas Amerike...Kako je saopšteno, avion F/A-18 Hornet, Sedme flote Mornarice SAD, imao je mehanički problem tokom rutinske operacije na Filipinskom moru...Spasioci su...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.